U bevindt zich hier: Home // Omgeving // Evenementen Zuid-Limburg

Carnaval


Carnaval met zijn optochten, dorpsfeesten, dansmariekes en prachtige kostuums, is in Zuid Limburg, al honderden jaren een groot feest met katholieke wortels. Nog heel veel Limburgers, zowel volwassen alsook kinderen, genieten van het uitgaan, de verkleedpartijen en de praalwagens alvorens zij de vastenmaand in gaan. Zoals u weet is Limburg voor een groot deel Katholiek, wat zich uit in de vele religieuze uitingen, waaronder het carnaval. Niet het bierdrinken tijdens het uitgaan, staat voorop, maar het samen plezier beleven. Op scholen en in verenigingen is er veel aandacht voor het geloof en alles wat daaromheen speel, zoals de carnaval. Daarom heet de voorjaarsvakantie in het zuiden ook de carnavalsvakantie. Kinderen gaan verkleed in kostuums en maskers naar school, als dansmarieke of als cowboy. Heel limburg doet er aan mee, van Sittard tot aan Valkenburg of van Roemond tot aan Vaals.

Woont u zelf niet in de buurt en wilt u het limburgse Carnaval graag eens van dichtbij meemaken, dan hebben wij goedkoop onderdak voor u in één van onze vakantiehuisjes en vaak ook lastminutes aanbiedingen. In het najaar of tijdens de Carnavalsvakantie (voorjaarsvakantie) in februari. Een weekendje weg of een hele week; neem hierover gerust contact met ons op!.

Boek hier een van onze Vakantiehuisjes

Huisje 1 max. 6 personen Indeling: L-vormige woonkamer met zithoek, tv, aangepaste en ingerichte keuken, aangepaste badkamer/toilet, rolstoellift naar 1e verdieping, 3 slaapkamers,waarvan 2 kamers met 2 bedden en een kamer met 1 bed.

Huisje 3 max. 5 persoons vakantiewoning; Kleine, knusse woonkamer, tv, ingerichte keuken, badkamer/toilet, 3 slaapkamers op de eerste verdieping.

Huisje 2 max. 6 persoons vakantiewoning; Grote woonkamer, open haard, tv, ingerichte keuken, aangepaste badkamer/toilet, rolstoellift naar 1e verdieping.

Huisje 4 max. 6 personen Indeling: ruime woonkamer met open ingerichte keuken en openslaande deuren naar achterterrein, toilet. Op de eerste verdieping bevinden zich 3 slaapkamers met 2 bedden elk en de badkamer met tweede toilet.